dimecres, 11 de març de 2009

INLAND EMPIRE: Una porta oberta a l'experimentació

Feia temps que contemplava amb respecte INLAND EMPIRE, l'última obra de David Lynch. No m'atrevia a veure-la. Tres hores del Lynch més abstracte fan molt de respecte, i més si un admira el director de Montana i encara té estampades a la retina algunes escenes d'El hombre elefante, Terciopelo Azul, Mulholland Drive o Corazón Salvaje. De totes maneres, finalment em vaig decidir a veure-la intentant allunyar-me del màxim nombre de prejudicis.

INLAND EMPIRE és realment l'obra més superlativa i ambiciosa de Lynch fins al moment. La primera hora de metratge és una història més o menys coherent sobre una actriu que aconsegueix un paper (Laura Dern) en el que serà un rodatge maleït. Més endavant, els actors principals del film van entrant en la personalitat dels papers que interpreten a mesura que el film es va tornant abstracte i surrealista. Un compendi d'imatges i escenes inquietants i perturbadores, al més estil Lynch però aquest cop portades a l'extrem, ens va conduint juntament amb Laura Dern cap a l'interior d'alguna cosa que ens és superior. Lynch ens va conduint i ens va deixant estupefactes amb escenes d'allò més aterradores. Ell mateix ha assegurat que mentre anava rodant les escenes no seguia un guió preestablert, i no sabia si allò que estava rodant desembocaria en un bon port.

Fer una interpretació d'aquest film, seria un error molt gran. És una obra per veure, per disfrutar-la visualment i per deixar la teva ment en mans d'aquest geni del cinema i de les seves inquietuds. No sé si és una obra mestra, simplement és l'obra magna d'aquest director, i una porta oberta a l'experimentació com a finalitat visual. No us deixeu véncer pels prejudicis!

7 comentaris:

òscar ha dit...

doncs la veurem. lynch desconcerta i, a vegades, t'obliga a revisitar les seves pelis més d'un cop. mullholland drive, per exemple, una de les meves pelis de capçalera, no hi ha cop que veint-la en decobreixi algun que altre detall nou.

Noctas ha dit...

M'encanta Lynch., aquesta forma d'hipnotitzar-te, aquesta manera particularíssima de comprendre el cinema., la veuré el que no sé és quan però ja la tenia apuntada....saludus mestre!!!

Eva ha dit...

Això faré... veure-la. Una abraçada!!!

La Llanterna Màgica ha dit...

Quan jo la vaig veure em vaig quedar amb el dubte de si era una estafa o una obra mestra. I encara no he resolt el dubte...

Aquí hi ha el comentari que vaig fer en el meu bloc:

http://llanternamagica.blogspot.com/2008/10/inland-empire-obra-mestra-o-estafa.html

Irene Adler ha dit...

Gràcies per passar....i recomanació apuntada : )
Salut

Anònim ha dit...

[p]At approved vendor ?nternet sites, you may make sure you will get just right legitimate leather handbags web based . The relationship [url=http://www.chanelhandbagssales.co.uk]chanel bags uk[/url] of women and handbags are delicate and we can put it into words . The fabric should normally have wear-resistant, tear-resistant, [url=http://www.chanelhandbagssales.co.uk]chanel classic bags[/url] water-resistant and other characteristics . Using Paper bags [url=http://www.chanelhandbagssales.co.uk]cheap chanel bags
[/url] is still quite common since they are environmentally friendly . Elaine is focused on enhancing the shopping experience by offering customers a space that is both comfortable and glamorous and The Mall at Green Hills store features the much-loved shoe salon where guests relax [url=http://chanelhandbagssales.moonfruit.com]chanel bags uk[/url] on Elaine’s signature hot pink, plush sofas and experience the warm customer service her boutiques are known for . You can find [url=http://chanelhandbagssales.moonfruit.com]chanel bags sale[/url] that the 2013 fashion week show mainly displays decorative bags . But there are more persons who favor decorative handbags with accessories . There is a new kind [url=http://www.chanelhandbagssales.co.uk]chanel bags sale uk[/url] of Chloe bag appears in market . As the following [url=http://www.chanelhandbagssales.co.uk]chanel bags sale[/url] bags I want to share with you.[/p]
_(houziwdh)

成人網站 ha dit...

線上免費看a片
免費a片AV女優
成人校園a片
a片情報站
a片貼圖區
免費a片
色女a片群
免費無碼a片
夫妻做愛a片直播
成人校園a片