dimarts, 26 de maig de 2009

RAPADA


Al meu poble en diem xollar.


M’agrada de tant en tant, tallar-me el cabell amb màquina, a l’1 o al dos, ben curtet. Bé ahir va ser al 3. I un cop amb el cap afeitat, pasar-me la mà pel clatell notant aquell agradable pessigolleig que les puntes dels cabells em deixen als dits. Notar com el pèl ha guanyat en fermesa i torna a ser jove i ple de vigorositat (de momento encara ho puc afirmar).En el cinema, d’afeitades de cap mítiques n’hi ha hagut vàries. Normalment per simbolitzar un gir en un personatge, una necessitat de començar de nou. Per a mi n’hi ha una de mítica: es tracta de la que es fa el Robert de Niro de Taxi Driver, un cop esclata. En aquell tallat de cabell i canvi d’imatge no hi ha només això, hi ha tota la ràbia i la ira concentrades i fins aleshores redimides en contra del món. En aquell afeitat de la testa, De Niro diu prou i es treu tota la innocència del cap per instalar-hi la follia. De Niro passa a interpretar una cara desconeguda del personatge però no d’una forma gratuïta: l’evolució del personatge ve de molt abans (veure l’excelent seqüència del got d’aigua amb l’aspirina efervescent, un altre espurneig de còlera tapiada) i es va acumulant fins a esclatar en l’escena en que es transforma físicament.Aclaro que l’objectiu de la meva rapada no és el mateix.


4 comentaris:

Noctas ha dit...

Menys mal LLuis perquè sinó tots els filldeputa que habiten aquest mon viurien molt més espantats., quina gran plei Deu Meu....saludus mestre i ja feia temps que esperava nou escrit teu., que aprovi la rapada!!!

Bargalloneta ha dit...

interessant comentari el d'avui!!!

òscar ha dit...

peli mítica com mítics són, al menys per mi, les visites al perruquer per fer plana nova.

Ferran Porta ha dit...

Servidor va força pelat, però hauré de veure "Taxi driver" (ho sé; és estrany, però no l'he vista mai) per saber si hi ha algún punt en comú entre De Niro i jo; així d'entrada, diria que probablement no :-)

Salut.