dimarts, 2 de setembre de 2008

Torna l'humor


Normalment l'estiu televisiu sol ser avorridot, ple de repeticions de programes, de concursos patètics i simples, de magazines insofribles...A l'estiu no ve gaire de gust mirar la tele... No obstant això, aquest estiu s'ha pogut descobrir una autèntica perla a TV3, estic parlant d'Herois. Bé, no del pastitx que és la segona part de la sèrie americana, sinó del programa (inclassificable) d'Herois Quotidians. Al capdavant, hi trobem la que actualment estic segur que és la dona amb el millor sentit de l'humor de Catalunya, l'Empar Moliner.

L'heu vist? Jo vaig tardar un xic a descobrir-lo, però als pocs capítols que he vist m'he escollonat de riure. Potser per tractar-se d'un programa d'aquell humor amb un punt d'absurd (d'aquell absurd que algun cop assoleix un gag de Polònia) i amb un gran contingut d'ironia sobre la societat catalana. Els termes defensa de la llengua, creixement sostenible, diversitat cultural, igualtat de sexes, etc. tant de moda avui en dia són tractats amb un lúcid sentit de l'humor.


És molt curiós, perquè el programa s'emet els dilluns després de l'Entre Línies, documentals que a vegades semblen ficció del grau surrealista que tenen. Per la seva part l'Empar presenta el programa com si es tractés d'un Entre Línies. Fa un petit resum del contingut del programa format per falsos documentals per a presentar alguns dels herois catalans que lluiten per a fer millor aquest país. Aquest dilluns, per exemple, dos petits reportatges: un alterna-tour per Barcelona, sempre fugint de les zones turístiques (boníssim!!) i un reportatge sobre l'associació ACDC (Associació Cultural de Dones de Catalunya) i sobre les entrevistes que realitzen per a contractar una dona de fer feines per al seu local. Realment, el gag sobre l'alterna-tour, va ser sublim, sobretot en el moment en que tot l'autobús turístic emmudeix davant de la "bellesa desbordant" de la planta de ciment de Montcada i Reixac. Algun dels alterno-turistes acaba desmaiat i tot al contemplar-la. Això si, quan el bus passa pel davant de la Sagrada Família, es passen les cortines de les finestres i prohibit mirar fora. El tipus de turisme en qüestió, té com a objectiu fugir dels turistes adotzenats. Especialment brillant també és el moment en què en el dinar de grup, el guia li pren el ketxup a un dels turistes perquè, segons diu, és un aliment "turístic". Mentrestant, un altre dels turistes es fa una fotografia amb un esplèndid "Plat Combinat número 2".

Durant el programa també es dóna el Consell del dia. Ahir tocava explicar com preparar una casa per a indigent per a fer-li la vida millor i millorar el paisatge urbà. Després de decorar una capsa de cartró de frigorífic, l'obra es culminava instal·lant les connexions per a la TDT!!

Jo recomanaria a tothom que veiés aquest programa almenys un cop, perquè realment pot fer riure molt! El podria qualificar sense embuts, com el millor programa d'humor de TV3 dels últims anys!! Per mi superior al millor Polònia i només comparable al gran Plats Bruts, La cosa nostra, Una altra cosa o a La memòria dels cargols (és clar que tots ells edulcorats pel pas del temps)!!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Bones
Davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre en els nostres blogs pengem l'Estelada. Una campanya que he començat sola i que necessita de tots. En el fons són les nostres cases virtuals. Passa'l . Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut

Anònim ha dit...

avere si anem actualitzan eee :p